Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.
Husus 10- Hassaten Yangın merdiveninin her dü semtında da cidar, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet kocaliği 80 cm evet da henüz az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni kafaladığı kattan bitiş pekna denli kesintisiz halde olmalıdır.
Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik yahut betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği bulmak midein muktezi mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasavvur hassaten elementlere karşı muhafaza sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Kaçış kucakin kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı mimarilarda 125 mm’ den az olamaz.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve kötü sızdırmaz özellikleri sürdürmek zorundadır.
Yangın kapısı evgin çıkış dâhilin kullanılacaksa o vakit muktezi koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil çıkmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.
Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler ortada, istanbul Yangın kapısı fiyatları dik tarz koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde teamüllenmiş çelik ve çıpa bulunur.
çoklukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Bu sebeple bina süresince herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri arasında;
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalın geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma düzından fayda olmak amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 şahıs kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta can adetsına bandajlı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut özge müstacel durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek dâhilin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik yahut güçlü gibi malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam ahenk katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi kompetan kadromuz ve verimkâr çaldatmaışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir binada yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi dâhilin;
Comments on “En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber”